Течен Колаген neocell

Телешки хидролизиран колаген на прах

Телешкият колаген, подобно на рибения, е ценен източник на 18 аминокиселини – главно глицин и пролин. Говеждият колаген обаче има много по-високо съдържание 30% на хидроксипролин, което определя по-високата термична стабилност, в сравнение с този, получен от риба и морски дарове. Както говеждият, така и морският колаген имат положителен ефект върху състоянието на ставите, кожата, косата и ноктите, поради което са честа съставка на хранителните добавки.



Какво представлява хидролизираният телешки колаген?

Телешки Хидролизиран колаген се получава след ензимна обработка. В процеса на хидролиза се произвежда хидролизиран колаген. Производството на хидролизиран колаген започва с извличането на колаген от говежди кожи и хрущяли. След това полученият по този начин колаген чрез ензимна хидролиза позволява получаването на по-добре усвоими пептиди с по-малка маса. Активността на така получения продукт зависи от степента на хидролиза и вида на използвания ензим в химичния процес. 


Предимства на Телешки хидролизиран колаген

В сравнение с желатина, хидролизираният колаген има много по-добра разтворимост както в топла, така и в студена вода. Желатинът обаче се разтваря само в гореща вода. Освен това хидролизираният колаген се усвоява по-добре и се усвоява по-лесно в храносмилателната система от желатина, поради което е по-универсална суровина. Хидролизираният колаген се предлага под формата на течен колаген, на прах, таблетки и капсули.

Телешкият колаген е източник не само на колаген тип I, открит в морския колаген, но и на колаген тип II, който е много важен градивен елемент на хрущяла и стъкловидното тяло на окото. Колаген тип I е полезен за забавяне на процесите на стареене на кожата и подобряване на състоянието на кожата, косата и ноктите. Колаген тип II, който се намира в говеждия колаген, има благоприятен ефект върху ставите и сухожилията. 

По-нова По-стара
Морски колаген цена
Колагенови пептиди цена

نموذج الاتصال