Течен Колаген neocell

Колаген тип 3 - как действа основни функции

 Колаген тип III - как действа? 

Колаген тип 3 често допълва колаген тип I, особено в телесните тъкани, които изискват еластичност. Той присъства в много структури на тялото, включително дермата, кръвоносните съдове и съединителната тъкан.

Колаген тип 3 - как действа основни функции


Основни функции на Колаген тип 3

Основната му функция е да осигури еластичност и здравина на тъканите. В дермата колаген тип III отговаря за нейната еластичност. Той също така е ключов елемент в процеса на зарастване на рани, където се образува в началните етапи на заздравяването, преди да бъде заменен от колаген тип I. С напредването на възрастта нивата на колаген тип 3 в кожата започват да намаляват, което вероятно допринася за загуба на еластичност и появата на бръчки.


Поддържа здрава еластичност на кожата

Благодарение на своята структура и свойства, колаген тип III поддържа здрава еластичност на кожата, подпомага регенерацията и обновяването на клетките и действа като решаващ компонент в процеса на зарастване на рани. Той си сътрудничи синергично с други видове колаген, за да поддържа кожата ви здрава, стегната и млада. Това е един от двата вида колаген, отговорен за предотвратяване образуването на белези.


Осигурява структурна подкрепа за кръвоносните съдове

Този тип колаген осигурява структурна подкрепа за кръвоносните съдове, позволявайки им да се адаптират към различни хемодинамични условия, като промени в налягането. Важно е, че ако кръвоносните съдове са увредени, се произвеждат молекули на колаген тип 3, които подпомагат лечебните процеси.

В козметиката и хранителните добавки за грижа за кожата, съдържащи колаген тип III, могат да помогнат за подобряване на еластичността и хидратацията на кожата, да намалят до минимум видимите признаци на стареене и да поддържат здравословен процес на заздравяване на кожата.

По-нова По-стара
Морски колаген цена
Колагенови пептиди цена

نموذج الاتصال