Колаген-натурален хидролизиран

Магазин за хранителни добавки в София-къде има Collagen Pro-Active и Beautin collagen,течен колаген Про актив за стави,кожа и лице

Борд меню

петък, 26 септември 2014 г.

Колаген за лице

Колаген е комплекс от протеини, които са особено важни за състоянието и външния вид  на кожата,и е главния отговорен за еластичността и. Затова колаген е широко използван в областта на естетичната медицина и козметиката.Независимо от факта, че колаген,на първо място,се свърва с добрия вид на кожата, той има много други важни свойства,които ще разгледаме подробно в следващите статии.Тук основно ще разгледаме колаген за лице  Beautin collagen чиято функция е да овлажни и подобри еластичността на кожата, напълно решава проблема с нарушение на пигментацията на кожата.В повечето случаи главната причина за недостиг и дефицит на колаген е нездравословния начин на живот и хранене. От особено значение е да имате добър хранителен режим и да приемате достатъчно количество протеини, защото колагена се образува от аминокиселини, които ще си набавите от храна богата на протеини или хранителни добавки протеини.
Липсата на аминокиселини съответно има влияние и дава лошо отражение върху кожата, става-суха и набръчкана кожа с не добър и здравословен външен вид.Ако този недостиг е Хроничен това ще има отрицателно въздействие не само върху състоянието на кожата но и състоянието на косата и ноктите (ноктите се чупят лесно).В повечето случаи освен липсата на аминокиселини е налице и нездравословен живот и лоши навици. Сред тях са: тютюнопушене,честа употреба на алкохол,дехидратация-недостатъчен прием на чиста вода,прекомерно излагане на вредните ултравиолетови лъчи, стрес, депресия, хормонален дисбаланс, драстична загуба на тегло. В допълнение, на отрицателното въздействие върху състоянието на кожата ни е и недостатъчната хидратация, както и стомашно-чревни заболявания.

Колаген на инжекции- колагенови инжекции


Най-ефективният метод за доставяне и зареждане на collagen, за да се запази младостта на кожата са колагенови инжекции. Те са особенно популярни в днешно време и се използват за премахване на бръчки така се подмладява кожата, и корегира контура на лицето. Специални (пълнители) от kolagen се инжектират под кожата, те запълват бръчките, което води до по-гладка кожа, тя придобива еластичност и гладък вид. Колаген на инжекции се абсорбира, бързо и за да е ефективна поддръжката, трябва да се правят няколко процедури с инжекции (обикновено на всеки шест месеца). Биосъвместимите колагенови инжекции се използват успешно и за уголемяване на устни-колаген за устни. В козметиката Collagen се използва също така, и за да се коригира белези от различен произход (белези от акне или след оперативна намеса). При употребата на колагенови инжекции, повърхността на кожата се изравнява, става гладка, и белезите стават по-слабо изразени. Колаген под формата на инжекция за лице обикновено се препоръчва за период от 35-60 дни. По време на бременност и кърмене, както и хора, страдащи от алергии към колаген, употребата на kolagen не е желателна. Ето защо преди инжектиране на колаген се прави процедура за тестване за поносимост. Процедурата се извършва в амбулаторни условия.От броя и дълбочината на бръчките зависи и обема на инжектирания kolagen.Веднага след инжекцията има малко болка и подуване и се наблюдава посиняване .Всички неприятни странични ефекти, сами по себе си ,са в рамките на няколко дни след процедурата. Продължителност на лечението е не повече от един час. Ефектът от въвеждането на kolagen в кожата на лицето се вижда веднага. 

Процедурата колагенови инжекции има някои странични ефекти:Хора с чувствителна кожа веднага след инжектиране, могат да направят сериозна алергия към лидокаин и тип на колаген, който е използван.За да избегнете тези нежелани странични ефекти от колаген, Ви препоръчваме да използвате течен колаген Beauty collagen или Collagen Pro-Active както си правите маски за лице или ги приемате като течен колаген за пиене

 Маска с колаген


Всяка жена, която премине 25г възраст (при суха кожа дори по-рано), може да се възползва от ефекта на колаген.Течен колаген прави кожата хидратирана, еластична,изглажда бръчките и възстановява белези по кожата.Употребата на колаген за пиене,колаген на таблетки,течен колаген ,е важен елемент от една цялостна грижа за кожата. Използването на маски с колаген ви позволява да спрете процеса на стареене. Най-добрия колаген за лице е добавки морски колаген.Има допълнителни компоненти collagen complex, който се съдържат и стимулират производството на колаген в кожните клетки.Тези компоненти в collagen complex са алое вера, хиалуронова киселина, натурално растително масло, женшен, биофлавоноиди, полиненаситени мастни киселини, екстракти от водорасли,пептиди, витамини (включително витамин C) и други вещества. 
Една перфектна Маска с колаген, може да направите с Beautin collagen.Тя се нанася върху предварително почистено лице и се държи в продължение на половин час. Тази процедура следва да се извършва веднъж седмично, веднъж на всеки шест месеца, трябва да се направят няколко процедури (15-20) два или три пъти седмично. По този начин, можем да постигнете ефекта на подмладенаа кожа, така тя запазва своята защитна функция и поддържа красив външен вид. 



 Процедури с Колаген


Колаген Beautin collagen, който се използва при процедури в салоните за красота. Днес,в салоните за красота се предлагат няколко лечения и процедури, за да стимулират производството на колаген и кожни клетки.Те включват мезотерапия , йонофореза, ridoliz, Thermage. Мезотерапия е процедура при която се въвежда дълбоко под кожата колаген гел. През първите девет месеца този гел се задържа под кожата, и провокира производството на собствени клетки колаген.Тази процедура е противопоказна, тъй като води до алергични реакции. 

При йонофорезата чрез електроди през които преминава ток, в  рецепторите на кожата се разтваря колаген. Влакна и молекули колаген, проникват дълбоко в кожата и се натрупват там. Това взаимодействие, между клетките на кожата и чуждото вещество,кара организма да създава собствен колаген. 

При процедурата Ridoliz  се използват електроди и игли, които се поставят дълбоко под кожата ,с тях се подава ток с висока честота.Това кара Кожата да  набъбва, и се стимулира производството на колаген. 

Thermage е съвременен метод за подмладяване, в който се използва  електромагнитно поле създадено с помощта на специална апаратура.Тази Процедура не оставят следи върху кожата, основна цел е стимулация на производството на колаген.При нея е характерно,че лифтинг ефекта се засилва след 6 месеца, и се съхранява след това до пет години.Thermage има много малко  противопоказания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар